Çocukların Güvenliği ve Konforu Öncelikli Olmalı

Çocukların Güvenliği ve Konforu Öncelikli Olmalı

Evlerde çocuklar için çok fazla potansiyel tehlike olduğunu bilen ve güvenli bir oda oluşturmak isteyen ebeveynlerin, konfor ve güvenlik konularına seçimlerinde öncelik vermesi gerekiyor. Özellikle çocukların bu dönemde odalarında daha çok vakit geçirdiklerini düşünürsek risklerin ne olduğunu saptayarak, doğru önlemlerle ve gözetimle çocukların güvende olmaları sağlanabilir. 

Bebeklerin emeklemeye ya da yürümeye başladığı andan itibaren evdeki her alanı oyun alanı, her objeyi de oyun aracı olarak gördükleri dikkate alınmalı, mobilya tasarımları ve tercihleri onların güvenlik ve konforunu düşünerek yapılmalıdır. Bebekler, özellikle ilk adımlarında etrafındaki objelere tutunarak destek alırlar. Bu yüzden evde bulunan ürünleri zemine ya da duvara bağlantılı duvar aparatlarıyla sabitleyerek, yaşam alanlarını daha güvenli hale getirmeli ve çocukların ilk adımlarını güvenli bir şekilde atmalarına yardımcı olunmalıdır. Mobilyalar aşırı yüklenmemeli ve ürünün dengesini bozabilecek ağırlıklardan kaçınarak, düzgün bir zemine monte ettirilmelidir. Çamaşırlık ve komodin gibi birçok çekmece ile kapaktan oluşan ürünlerde mobilyanın devrilmesini önlemek için kapak ve çekmeceler aynı anda açılmamalı ve ürünler fonksiyonu dışında bir amaçla kullanılmamalıdır.

Yumuşak hatlı tasarlanmış mobilyalar ile vurma ve çarpma gibi darbe riskleri azaltılmalıdır. Ürünlerde kurşun içerikli boya kullanılmamalıdır. Avrupa Birliği standartlarına uygun sağlığa zararsız maddeler kullanılarak üretilen ürünler tercih edilmelidir. Bebeklerin parmaklarını veya kafasını sıkıştırmaması için, parmaklık mesafesi uluslararası belirlenmiş standartlara göre üretilmiş ürünler seçilmelidir. Mobilyalarda temperlenmiş cam ve aynalar tercih edilmelidir. Dolap gibi depolama alanlarında havalandırma delikleri bulunan ürünler seçilmeli, böylece çocukların kıyafetleri nem ve rutubetten korunmalıdır. Güvenli kablo setleri bulunan ve düşük voltajlı elektronik ürünler tercih edilmelidir. Ayrıca kullanım kılavuzları dikkatle okunmalı ve uygulanmalıdır.

Çilek ürünleri, ileri çocuk güvenliği standartlarına göre tasarlanır, Avrupa Birliği standartlarına uygun sağlığa zararsız malzemeler kullanılarak ve yüksek teknoloji ile üretilir.