Çilek je osnovana prije 15 godina kao kompanija fokusirana na dizajnerski koncept. Poznato nam je da svako dijete ima različit san o prostoru življenja. Zajednička želja svakog djeteta je imati sobu koja odgovara njegovim sopstvenim poljima interesovanja i životnom stilu. U želji da odgovori na njihova očekivanja Çilek danas dizajnira proizvode za djecu i mlade u skladu sa njihovom starosnom dobi i poljima interesovanja.

Precizno utvrđivanje oblasti specijalizacije u izradi namještaja pruža mogućnost dostizanja perfekcije.

Cilj Çileka je: dizajn funkcionalnog, kvalitetnog, posebnog i jedinstvenog, krajnje izdržljivog namještaja i aksesoara za bebe, djecu i mlade, u skladu sa naprednim standardima za bezbjednost djece, te proizvodnja visokom tehnologijom uz upotrebu materijala koji odgovaraju kriterijima Evropske unije. Zbog toga svi Çilek proizvodi posjeduju Certifikat o visokoj bezbjednosti i kvaliteti (GS).

Çilek samo za djecu i mlade

Osnovana 1995.godine kao 100% porodična kompanija Çilek sa svojom snažnog tehnološkom infrastrukturom posjeduje proizvodnju po svjetskim standardima. Ima za cilj povećati postojeća proizvodna postrojenja zatvorenog tipa od 33.000 m2 investiranjem u novu fabriku od 25.000 m2 koja će biti dovršena naredne godine.

Çilek, kao marka koja je prva pretvorila u stvarnost ideju o specijaliziranom dizajnu i proizvodnji prema ciljanoj starosnoj dobi, proizvodi više od 500.000 proizvoda godišnje. Kompletan namještaj Çilek posjeduje Çilek garanciju i Certifikat o GS garanciji.

Çilek, nakon Turske, i u čitavom svijetu

Nakon uspješne prezentacije specijaliziranog dizajna, loga i prodajnih mjesta na internacionalnom nivou Çilek je 1996.godine započeo sa prvom prodajom u Švicarskoj. Istih godina registrirao je marku "ÇİLEK", svoj logo i proizvode u 70 zemalja širom svijeta.

Çilek nastavlja svoje korake naprijed u želji da postane međunarodni trend, šireći se franchise modelom po Evropi, susjednim zemljama i svijetu. Danas Çilek posjeduje 444 prodajna mjesta na ukupno 5 kontinenata, 2.000 zaposlenika, prodajni prostor od 60.000 m2 i godišnji prihod od maloprodaje u iznosu od približno 220 miliona turskih lira.

Osim toga, proizvodi Çilek prodaju se u prodavnicama Çilek Franchise, te prestižnim svjetskim lancima prodavnica za prodaju namještaja kao što su Möbel Pfister (Švicarska), Kika Leiner (Austrija), A-Mobler (Norveška), Alghanim (Kuvajt), Liverpool (Meksiko), Porta (Njemačka), Golf & Co. (Izrael), Mac Nobles (Španija) i XXLutz (Njemačka).

Supermarka Çilek

Çilek je jedina kompanija u Turskoj u sektoru namještaja koja je dobila Nagradu za supermarku, koju dodjeljuje Superbrands International.

Priznata marka Çilek

Osim toga, Çilek je prihvaćena od strane Turskog instituta za patente kao "Priznata marka" (poznata marka). Priznata marka predstavlja pojam marke koja bez potrebe za prethodnim podsjećanjem, reflektivno (generički) u svijesti čovjeka izaziva asocijaciju na neki određeni proizvod.

Put nastanka Çileka

Želja nam je da i u Vašoj kući namjestimo jednu Çilek sobu, koju će Vaše dijete koristiti u radosti, baš kao u milionima kuća širom svijeta.