Bebek Odası İçin En Doğru Beşik Seçimi Nasıl Yapılır

Bebek Odası İçin En Doğru Beşik Seçimi Nasıl Yapılır

Bebeğiniz için en uygun beşiği seçmek sanıldığı kadar kolay bir karar olmayabilir. Hele bir de seçenekler fazla olunca. Elbette ki tüm ebeveynler, söz konusu bebekleri olunca en doğru seçimi yapmak ister.

Son zamanlarda doğru beşik seçimi ebeveynler için önem arz eden ve titiz bir yaklaşım gerektiren bir konu haline gelmiş durumda. Bu yazımızda da bebek beşiği seçiminde sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Çünkü göz önünde bulundurmanız gereken pek çok faktör var. Peki, nedir bunlar?

Bebeğin Kendine Ait Bir Yatağı Olmalı

Bebeğinizin sağlıklı ve konforlu bir uyku hayatı olması için mutlaka kendine ait bir yatakta uyuması gerekiyor. Uzmanlara göre bebeklerin kendilerine ait bir yatakta uyuması onlar için en iyisi. Anne ile bebeğin aynı yatakta uyumasında bir sakınca yok fakat bebeğin ebeveynlerinin yanında uyuması pek tavsiye edilen bir durum değildir. Bebekle aynı yatağı paylaşmak birtakım istenmeyen sonuçlara da yol açabilir. Ebeveynler bebeklerini uyutmak için bebek beşiği veya bebek karyolası kullanmalı, bebeklerini mutlaka beşiğe veya karyolaya yatırmalıdır.

Beşik Seçimi Nasıl Olmalı?

Bebek odalarının vazgeçilmezi olan beşikler son zamanlarda birbirinden farklı tarz, model ve ihtiyaca göre üretiliyor. Bebeğiniz için beşik seçimi yaparken temelde dikkat etmeniz gereken birçok kriter var. Bebeğinizin en çok vakit geçireceği yer olan beşikler kullanılan malzemesinden fonksiyonelliğine kadar birçok anlamda önem arz ediyor. Doğru unsurlara uygun olarak tasarlanmış bir beşik anne ve babanın tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikleri sağlar.

En Önemli Kriter: Güvenlik

Sayılabilecek her ne kadar çok kriter olsa da şüphesiz en önemli kısım bebeğinizin güvende olması. Peki, bu noktada neler yapabilirsiniz?

  • Bebeğiniz için beşik alırken mutlaka beşiğin güvenlik standartlarına uygun olup olmadığını gösteren kalite standartlarını inceleyin.
  • Beşiğin kenarlarındaki korkuluklarının arası sık olmalıdır. Aksi takdirde sürekli hareket halinde olan bebekler kafalarını ya da vücutlarının başka bir kısmını bu aralara sıkıştırabilir. Korkulukların arasındaki aralıkları kontrol etmelisiniz.
  • Beşiğin içindeki yatak, beşiğe göre ne çok dar ne de geniş olmalıdır. Ölçülerine dikkat etmenizde fayda var. Geniş yatak seçimi yatağın fonksiyonunu azaltırken dar yatak seçimi bebeğinizin kafasını veya vücudunun başka bir kısmını yatak aralarına sıkıştırmasına sebep olabilir.

Kaliteli Malzemeler Tercih Edin

Kaliteli malzemelerin kullanıldığı bir beşik bebeğinizin sağlığı için oldukça önemli. Seçeceğiniz bebek beşiği, insan sağlığına zararlı etkileri olan ham maddeleri içermemelidir. Satın alacağınız ürünün malzemelerini ve kalite standartlarını mutlaka kontrol edin.

Fonksiyonel Bir Seçim Yapın

Bebeklerin farklı ihtiyaçlarına göre üretilmiş farklı fonksiyonlara sahip beşikler görmek mümkün. Çok gözlü yapılar ve raflar, istenildiğinde sallanabilen yatak sistemleri, katlanabilir modeller gibi aklınıza gelebilecek birçok model mevcut. Bebek odasında en çok ihtiyacınız olan şey depolama alanı, bu sebeple çekmeceli ürünlere yönelmeniz pratik bir çözüm olacaktır. Aynı zamanda bebeğinizin yatarken oyalanmasını sağlayacak tepe oyuncakları, cibinlikler gibi çeşitli aksesuarlarla desteklenmiş modellere de yine denk gelebilirsiniz.

Bebeğinizin Rahatlığı Önemli

Beşik seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer faktör ise bebeğiniz için konforlu bir beşik seçmeniz. Çünkü bebekler günün büyük çoğunluğunu uyuyarak geçirirler. Bu yüzden bebeğinizin kaliteli ve sağlıklı bir uyku uyuyabilmesi için uygun rahatlıkta bir ürün seçmelisiniz.

Doğal ve sağlıklı bir uyku ortamı için bebek karyolasının içerisine yerleştirilecek yatak seçimi de son derece önemlidir. Organik pamukla üretilen lateks yatak çeşitleri bebeğinizin konforlu ve derin bir uyku çekmesine yardımcı olacaktır.