Evde Çocuklarla Yapılabilecek 5 Eğlenceli Öneri

Evde Çocuklarla Yapılabilecek 5 Eğlenceli Öneri

Korona virüsünün yayılmasını önlemek için konulan sosyal mesafe sınırlanmasıyla birlikte, birçok anne baba sadece evden çalışmakla kalmayıp aynı zamanda çocuklarla evde zaman geçirme fırsatı yakaladı.  Bu durum birlikte çalışmak ve birlikte oynamak için büyük bir fırsat aslında…

Bu yazımızda ise günlük çalışma rutininiz ve çocuğunuzun günlük programı içerisinde boş zaman ve oyun zamanı bloklarında birlikte yapabileceğiniz 5 eğlenceli öneriyi sizin için derledik:

Çocuğunuzun en sevdiği oyuncak için bir doğum günü partisi yapabilirsiniz.

Bu fikrin eğlenceli olması hayal gücünüze ve koşullarınıza bağlı diyebiliriz. Öncelikle bu kutlamanın ne kadar büyük olmasını istiyorsunuz? Onun için küçük bir pasta yapabilir veya önemli bir doğum günü için sakladığınız tüm malzemeleri ortaya çıkartabilirsiniz. Biraz müzikle birlikte bu kulağa daha parti gibi geliyor.

Evde hazine avına çıkabilirsiniz.

Evinizin bir haritasını oluşturun ve bazı yerlere küçük eşyaları gizleyin. Her gizli hazineyi harita üzerinde işaretleyin. Haritayı küçük çocuğunuza açıklayın ve ihtiyaç duymaları durumunda hazine avına destek verin. Küçük bilmeceler ile hazine avını zorlaştırabilirsiniz. Mesela; “Genelde üşürüm ve açık unutulursam bing bing sesi çıkarırım, beni bulursan belki hazineyi bulmana yardımcı olabilirim” gibi.

Tüm hazineyi bulduklarında, neden kendi hazine avlarını düzenlemelerine izin vermiyorsunuz? Sizi harika bir aramaya göndermek için kendi haritalarını çizebilir veya kendi gizli sorularını sorabilirler.

Müze ziyaretlerine oturduğunuz yerden devam edebilirsiniz.

Birlikte yaptığınız müze ziyaretlerine ara vermek zorunda değilsiniz. Teknolojiyi kullanarak, oturduğunuz yerden gezmeye devam edebilirsiniz… Türkiye’de gezemediğiniz, merak ettiğiniz bir çok müze bir tık uzağınızda… Hangileri mi:

Dünyadan Örnekler:

Diğer sanal turlar için: Mekan360  360tr veya Google Art and Culture – Street View ‘i de ziyaret edebilirsiniz.

Spagettiden köprüler yapabilirsiniz! 😀

Evinizde varsa eğer spagettileri kullanarak çocuklarınız ile birlikte bir köprü inşa edebilirsiniz. Kulağa biraz zor gibi gelse de birlikte yapması çok eğlenceli ve yaratıcı bir aktivite olacaktır. Gerekenler biraz yapıştırıcı, bol miktarda spagetti ve biraz da yaratıcılık! J Tabi evin annesinden izin almayı unutmayın!

Evinizi küçük bir spor salonuna çevirebilirsiniz.

Evet, çoğu jimnastik dersi ve spor salonu kapatıldı. Ancak bu birlikte spor yapmak için çok güzel bir fırsat! Aynı zamanda çocuğunuzun enerjisini atabilmesi içinde faydalı bir yol. Bu kapsamda kendinize ve çocuklarınıza bir spor programı çıkartabilir, bu süreçte telefon ile spor hocalarınızdan yada internetteki doğru kaynaklardan faydalanabilirsiniz. Minderler, koltuklar her şey bir anda bir spor aletine dönüşebilir. Çocuk yogası gibi aktiviteleri birlikte denemek için de tam zamanı olabilir! Youtube Kids bunu öğrenmek için güzel bir kaynak olabilir.