Kız Çocuk Odalarının Olmazsa Olmaz Parçaları

Kız Çocuk Odalarının Olmazsa Olmaz Parçaları

Kız çocuklarının çoğu gösterişli, süslü, çiçekli, dantelli ve tüllü eşyalara oldukça meraklıdır. Giyimlerinde genelde pembe renkleri ve çiçekli desenleri tercih eden kız çocukları odalarında da kendi tarzlarının yansımasını ister. Günlerinin büyük bir bölümünü odalarında geçiren kız çocukları için odaları oldukça önemlidir. Arkadaşlarıyla beraber odalarında sohbet etmek, oyun oynamak ve ders çalışmak onlar için oldukça önemlidir. Odalarının kendilerine ait bir dünyaları olmasını isteyen kızlar, odalarının düzeni ve tasarımı hakkında söz hakkına sahip olmak isterler.

Odalarında kendilerine ait parçalar olmasını isteyen kız çocuklarının renk tercihleri çoğunlukla pembe ve tonları olur. Mor, lila, beyaz, kırmızı ve daha soft renkleri de tercih eden kızlar süslü aksesuarlara ve gösterişli mobilyalara bayılırlar. Kız çocuklarının sevdikleri figürlerde aksesuarlar da tercih edilebilir. Kelebek, kalp, çiçek ve puantiyeli desenlerle kapı halı ve perde modelleri odalarını şık bir hava katabilir.

Kız çocuk odaları için geniş depolama alanları oldukça önemlidir. Çok fazla kıyafetleri ve aksesuarları olan kızlar için geniş raflar ve çok sayıda çekmeceye sahip dolaplar odalarının vaz geçilmez mobilyalarıdır.

Odalarına tarzlarını yansıtmak isteyene kız çocukları için renkli ve fırfır detaylı Abajurlar tercih edilebilir. Bunun yanında, yine diğer aksesuarları ve mobilyaları ile uyumlu dantel ve fırfır detaylı perde ve güneşlik seçimi odanın havasını tamamen değiştirebilir.

Tüm bu kız çocuk odası dekorasyon fikirlerinin yanına eklenebilecek bir diğer fikir ise, renkli ve fırfırlı cibinlikler. Cibinlik, kız çocuk odalarının vaz geçilmez aksesuarlarından bir tanesidir. Odanın havasını tamamen değiştiren cibinlik modelleri kız çocuk odalarına çok yakışmaktadır. Mobilyalar ve diğer aksesuarlar ile uyumlu cibinlik tercihleri ile kız çocukları odalarında istedikleri tarzı ve şıklığı rahatlıkla yakalayabilir.

Kız çocuklarının çalışma masalarının ışık alan bir bölümde olması oldukça önemlidir. Ders çalışırken içeri giren gün ışığı sayesinde daha konsantre ve verimli bir çalışma ortamı sağlanabilir.

Çocuklarının kendi odalarında söz hakkı olmasına ve onların sevdiği desen ve renklere yer verilmesi oldukça önemlidir. Günlerinin çoğunu odalarında geçiren kızların kendilerini mutlu hissetmeleri ve odalarına ait hissetmeleri oldukça önemlidir. Kendini odasına ait hisseden çocuklar bununla beraber o odanın temizlik ve düzen gibi sorumluluklarını da hissetmeye başlarlar. Bu sorumlulukların ileriki yaşlarda da devam etmesi oldukça önemlidir.